Yenimahalle Halı Yıkama


Yenimahalle Halı Yıkama

Yenimahalle halı yıkama firması olarak sizlere daha sağlıklı, hijyenik ve kaliteli hizmet sunmanın sevincini yaşamaktayız. Halı yıkama işlemlerinde son derece sağlıklı titiz, güvenilir ve doğru teknikler uyguluyoruz. Profesyonel ve uzman personellerimiz sayesinde halılarınızı cinsine göre incelenip doğru temizlik ilacı uygulamak için ön çalışma yapan Yenimahalle halı yıkama fabrikası olarak her zaman siz değerli müşterilerimizin taktirini toplamaya devam ediyoruz. Eski yöntemlerle evde yıkamaya çalıştığınız halılar doğru halı yıkama ve temizleme şampuanı uygulanmadığı taktirde temizlenmiş gibi gözükse bile gerçek anlamda sadece yüzeysel temizlenmiş gibi olur ve sizi yanıltabilir. Halılarınız hala bakteri yuvası olmaya devam eder. İçeride bulunan bakteriler, mikroplar, kirler aslında halılarınızın içindedirler. Yenimahalle Halı Yıkama ile halılarınız, eskisi gibi yepyeni ve pırıl pırıl olacaktır. Zen halı yıkama fabrikası güvencesiyle yıkanan halılarınız özenle temizlenir ve size tertemiz olarak sunulur. Halı yıkama ve kurutma işlemini yaz kış yüzde yüz temiz, kuru ve hijyenik olarak sizlere teslim eder.

Yenimahalle ilçesinde en iyi, en ucuz, en temiz halı yıkayan, firma olarak ün kazanan firmamız ücretsiz servis ağı ve uzman personelleriyle hizmetinizde olmaya devam edecektir. Halı yıkama adına doğru bildiklerinizin sizi ne kadar yanılttığını halalarınızın yıkanıp evinize veya iş yerinize teslim edildikten sonra farkına varacaksınız. Yıkama işleminde kaliteli ve müşteri memnuniyeti ön planda tutulan Yenimahalle halı yıkama firmamızda insan sağlığına verilen değerde önem arz etmektedir. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır sloganıyla siz değerli Yenimahalle bölgesinde oturan ev hanımlarının yardımcısı ve çözüm ortağı olmaya devam ediyoruz.

Halı Yıkama Aşamaları

Halı yıkama adına pek çok ev veya iş yerlerinden alınarak firmaya yıkanmak ve temizlenmek üzere getirilen halıların temizleme ve ayrım aşamalarında karışmaması için kişiye özel verilen bir abone numarası veya barkod, her bir halıya tek tek iliştirilir. Halı barkotlama, karışıklığı gidermek için, mecbur yapılması gereken bir yöntemdir.

Adresten alınan halıların yıkama işlemine geçmeden önce halılar türlerine göre ayrılmaktadır. Bunun nedeni ise halı çeşitlerine göre uygulanan yıkama işlemidir. Halıların türlerine göre yıkama işleminde kirlilik oranına göre kullanılacak halı yıkama Deterjanlarının halıya zarar vermemesi için en uygun oranda malzeme kullanılmalıdır. Türleri açısından diğer halılara göre daha hassas olan halılarda yıkama işlemi ve kullanılan temizlik malzemesine özen gösterilmelidir.

Örnek verecek olursak bir makina halısı ile bir el dokuması halı arasında çok fark vardır. Birine kullanılan deterjan diğerine de aynı oranda kullanılamaz. Eğer yıkama işlemine tabii tutulacak halıda çıkması mümkün olmayan lekeler veya yırtıklar mevcutsa müşteriye derhal bilgi verilmelidir. Çünkü haber verilmeden yapılan işlemlerde müşteri ve halı yıkama firmaları da zarar görmektedir.

Halı Yıkama İşlemine Geçilmesi

Halı yıkama işlemi birkaç aşamadan oluşmaktadır. Yıkama işlemi halıların türlerine göre farklılık gösterebilir. İlk aşamada toz alma veya toz silkme işlemi yapılır. Toz alma işlemi Zen Halı Yıkama firmamızda özel tasarlanmış toz silkme makineleri ile yapılmaktadır. Bazı hassas halılar bu işleme tabii tutulmayabilir. Toz silkeleme işleminden sonra halılar yıkama havuzlarına alınır.Burada her müşterinin halısı kendine özel havuzlama sistemi ile yapılmaktadır.

Yani hiç bir müşterinin halısı başka bir müşterinin halısı ile aynı havuza konulmaz.Havuz adından da anlaşılacağı gibi içi suyla dolu özel yapılmış bekletme alanlarıdır. Havuzlara alınmasının nedeni halılarda zamanla katmanlaşmış leke veya kirlerin yıkamadan önce yumuşamaya yüz tutmasıdır. Sonra halılar havuzlama aşamasına alınır. Havuz sırasında havuza katılan deterjanlar, yumuşatıcılar ve temizleme ilaçları sayesinde kirlerin ve lekelerin yumuşaması ve yıkama aşamasında en yüksek çözümün amaçlanmaktadır. Daha sonraki aşama ise halıların asıl yıkama işlemidir.

Bu aşamada ise halılar halı yıkama fabrikaları tarafından kullanılan yıkama makinelerinin özelliklerine göre yarı yada tam otomatik halı yıkama makineleri olarak değişiklik göstermektedir. Zen Halı Yıkama fabrikamızda kullanılan makineler son teknoloji ürünü tam otomatik makinelerden oluşmaktadır. Yıkama işleminden sonra halıları sıkma ve kurutma işlemine geçilir.

Sıkma ve Kurutma Aşaması

yenimahalle halı yıkama

Yıkama işlemi ve durulamadan sonra yıkanan halılar üzerindeki suların kalmaması için sıkma ve kurutma işlemine tabi tutulur. Sıkma işlemi kozan rulo tipi tabir edilen sıkma makinelerinda yapılır. Bu aşama sonunda halılar % 95 oranında sudan arındırılmış bir durumdadır. Sadece dokunulduğunda hissedilecek nem oranı olan halılar sıkma aşamasından sonra özel hazırlanmış kurutma odalarına alınır. Kurutma odaları her firmanın bünyesine göre değişiklik gösterir. Kurutma odaları kış aylarında yağmur,kar ve toz anlamamaları için özel hazırlanmış sera tipi bölmelerdir.

Zen Halı Yıkama olarak kurutma odalarımız yılın her günü 4 mevsim hizmete cevap verebilecek kapasitededir. Tamamen kuruyan halılar kuruma aşamasından sonra da bir süre havalandırılır ve paketleme aşamasına geçilir.